Hyökkääjä Antti Suomelan nimi kiinnostaa Pohjois-Amerikassa.

24-vuotias hyökkääjä on noussut viime vuosina kansainvälisen tason pelaajaksi ja lopullisen läpimurron Liigan huipulle hän teki kuluneella kaudella, kun hän voitti Liigan pistepörssin.

Ensi kaudeksi Suomela on jo tehnyt sopimuksen Helsingin IFK:n kanssa, mutta vielä ei ole varmaa, jatkuuko ura Suomessa. Hyökkääjä on nimittäin linjannut ykköstavoitteekseen Pohjois-Amerikan.

Toistaiseksi siirtohuhuja ei vielä ole ollut, sillä Suomela on parhaimmillaan Leijonien mukana MM-kisoissa. Nyt The Hockey Writersin toimittaja Mark Bowie on kuitenkin nostanut esille mielenkiintoisen spekulaation. Hän näkisi pelaajan nimittäin mieluusti Edmonton Oilersin organisaatiossa.

– Oilersin tulisi olla erityisen kiinnostunut Suomelan hankkimisesta. Hän on älykäs pelaaja, joka on kehittynyt puolustuspelaamisessa viime vuosina. AHL-joukkue Bakersfieldiltä on puuttunut jo pitkään ykkössentteri ja Suomela pystyisi täyttämään roolin heti, Bowie toteaa.

Suomelan potentiaali on varmasti monien seurojen tiedossa, sillä hän voitti kuluneella kaudella Liigan pistepörssin. Monipuolinen hyökkääjä pystyy pelaamaan kaikissa muissa paitsi nelosketjussa, mutta minkään NHL-seuran sentteriksi hänestä tuskin suoraan olisi. Tästä syystä miehen olisi hyvä hakea vauhtia NHL-uralleen farmista, jossa voisi heti suuri rooli tarjolla.