Suomalais-GM Jarmo Kekäläisen Columbus Blue Jacketsin ykkösvahdin Sergei Bobrovskin nykyinen sopimus päättyy kesällä 2019 ja spekulaatiot venäläistähden jatkosta on jo aloitettu.

Bobrovski voi aloittaa sopimusneuvottelut aikaisintaan kesällä heinäkuun 1. päivän jälkeen.

The Athletic -lehden Blue Jacketsista vastaava toimittaja Aaron Portzline uskoo Bobrovskin jatkosopimuksen olevan jopa samoissa sfääreissä kuin Montreal Canadiensin tähtivahdin Carey Pricen huima kahdeksan vuoden ja 84 miljoonan arvoinen jättipaperi.

– Price saa ensi kaudella noin 10,5 miljoonaa dollaria. ”Bob” saa samantyyppisen sopimuksen. Yksi asia jonka Blue Jackets voi tarjota, mutta muut NHL-seurat eivät, on kahdeksan vuoden sopimus. Muut NHL-seurat eivät voi tehdä yli seitsemän vuoden sopimusta hänelle, Portzline sanoi venäläislehti Championatin haastattelussa.

Kokenut toimittaja näkee, että Bobrovskin tuleva sopimus voisi olla jopa suurempi kuin Pricen vastaava.

– On mahdollista, että Bobrovskin sopimus on kahdeksan vuoden mittainen ja 84 miljoonan arvoinen – mutta 90 miljoonan dollarin sopimus on myös mahdollista, Portzline vakuuttaa.

Jos Portzlinen 90 miljoonan dollarin arvio pitää paikkansa, tulisi Bobrovskista NHL:n historian parhaiten palkattu maalivahti.

NHL:n ylivoimaista kärkeä oleva Bobrovski pelasi tällä kaudella runkosarjassa 65 ottelua loistavalla torjuntaprosentilla 92,1. Pudotuspeleissä Pittsburgh Penguinsin antama kyyti oli kuitenkin kylmää ja konkarivahdin torjuntaprosentti oli vain 90.