Vaikka Tanska on kasvava kiekkomaa, ei maassa ole NHL-tähtiä joka oksalla. Sen takia voi vain kuvitella, kuinka hienolta tällä hetkellä tuntuu Oliver Bjorkstrandista.

Vasta 23-vuotias hyökkääjä pelaa MM-kisoja kotikaupungissaan Herningissä sen jälkeen, kun hän pelasi ensimmäisen täyden kautensa Columbus Blue Jacketsin NHL-miehistössä.

Ja hyvin pelasikin. Nuorukainen ei missannut ainuttakaan ottelua runkosarjassa ja 82 ottelussa syntyivät tehot 11+29=40.

Columbuksen kolmannen kierroksen varaus kesältä 2013 on kulkenut pitkän tien NHL-pelaajaksi, kun ennen tätä kautta kokemusta karttui kaksi kautta pääasiassa AHL:ssä sekä ennen ammattilaisuraa kolme vuotta Pohjois-Amerikassa juniorisarja WHL:ssä.

Nyt tosiaan matka jatkui suoraan NHL-läpimurtokauden jälkeen kotimaahan MM-kisoihin.

– En ikinä unelmoinut tästä mahdollisuudesta, koska sellaista ei nähnyt tapahtuvaksi, ei millään. Meillä on pieni maa. Jääkiekko ei ole koskaan ollut täällä niin iso asia. Meillä on vain 25 hallia koko maassa. On suurenmoista, että me isännöimme tätä turnausta. Se tekee tästä erityistä, että pelaamme vieläpä kaupungissa, jossa minä olen kasvanut, Bjorkstarnd tunnelmoi NHL.comin haastattelussa.

Tanska kohtaa kotiyleisönsä edessä Kanadan maanantain iltaottelussa klo 21:15.