Viasatin ja Viaplayn alkuillan NHL-herkkupalassa tarjotaan ratkaisun hetkiä. Ennen kauden alkua yhdeksi suurista koko liigan voittajasuosikeista nostettu Tampa Bay on saanut homman raiteilleen myös pudotuspeleissä ja illalla sarja on katkolla Bostonia vastaan. NHL-konkari Sami Heleniuksen mielestä ratkaisu nähdään tänä iltana.

– Kotikenttäetu ratkaisee. Tampa on nyt päässyt tilanteeseen, jossa kaikki parhaat kortit ovat omissa käsissä. En usko, että he päästävät sarjaa enää jatkomatseihin. Johtotilanteesta 3-1 pitää homma katkaista heti, Helenius arvioi NHLSuomi.comille.

– Se, että he saavat katkon paikan kotiinsa, on todella iso etu. Voin kuvitella, että tunnelma on katossa.

Helenius kehuu käynnissä olevaa sarjaa, kävi siinä loppujen lopuksi miten tahansa.

– Tuossa sarjassa ei ole taka-askelia otettu. Siinä on pelattu kovaa ja molempien joukkueiden suurimmat tähdet ovat olleet vauhdissa. Tampan materiaali on jonkin verran laajempi ja se on tämän sarjan ratkaisemassa, Helenius sanoo.

– Tunnetta on mukana tänään paljon. On ollut koko sarjan ajan eikä tästä pelistä tule poikkeusta. Kovaa mennään päästä päähän ja niittejä annetaan puolin ja toisin.

Ottelu alkaa Viasatilta ja Viaplaylta kello 22.00. Toisen katkolla olevan sarjan, San Jose-Vegas, kuudes ottelu pelataan yöllä alkaen 02.30. Tätä sarjaa johtaa sensaatiojoukkue Vegas voitoin 3-2.