NHL:n tähdistöön aikoinaan noussut ja ensimmäisenä suomalaisena NHL:n tähdistöottelussa pelannut puolustajasuuruus Pekka ”Rocky” Rautakallio on seurannut NHL:n pudotuspelejä tarkoin. Yön herkkupala Nashville-Winnipeg on Rockyn mielestä ratkaisun edessä.

– Olen sitä mieltä, että tämän yön voittaja menee jatkoon. Se, kumpi pääsee kuudenteen otteluun johdossa, voittaa. Viidenteen peliin voiton johdolla on valtavan iso psykologinen merkitys, kun tähän mennessä on ollut hyvin tasaista, Rautakallio arvioi Viasatin ja Viaplayn yöllä näyttämää kamppailua.

Rautakallio on nauttinut sarjan vaiherikkaista käänteistä. Winnipeg vei ensimmäisen ottelun, Nashville toisen. Sitten Winnipeg oli parempi, mutta Nashville tasoitti.

– Nashville on näissä tilanteissa kokeneempi. Suuri osa pelaajista oli mukana viime vuonna, kun joukkue meni pitkälle. Siinä mielessä Nashville on mielestäni lievä suosikki. Näissä isoissa peleissä puhutaan tietyistä lainalaisuuksista ja ne ovat Nashvillella aikaisemman menestyksen kautta hieman paremmin hallussa.

Kummankin joukkueen yksi avainpelaajista on suomalainen. Nashvillen maalia vartioi Pekka Rinne ja Winnipegin maalitykkinä häärää Patrik Laine.

– Maalivahtipeli on valtavan isossa roolissa nykyjääkiekossa. Samoin erikoistilannepelaaminen, vaikka maalien määrä ylivoimalla on vähentynytkin menneisiin vuosiin. Pekka Rinne on valtavan isossa roolissa Nashvillen joukkueessa. Hän voittaa pelejä heille, Rautakallio arvioi.

– Laine on taas Jetsin ylivoiman syömähammas. Eikä Laineen tarvitse tehdä koko ottelussa muuta kuin sen, minkä parhaiten osaa: yksi onnistunut kuti ja homma on hoidettu.

Viasat ja Viaplay näyttävät Nahsvillen ja Winnipegin ottelun alkaen kello 04.30. Alkupaloina tarjotaan toinen huippujännittävä ottelu alkaen 02.00, jossa kohtaavat rakkaat viholliset Washington ja Pittsburgh. Myös tässä taistelussa lähdetään viidenteen peliin otteluvoittojen ollessa 2-2.