Dallas Stars nimesi tänään perjantaina uudeksi päävalmentajakseen Jim Montgomeryn, joka astuu viime kuussa eläkkeelle jääneen Ken Hitchcockin tilalle.

Montgomery, 48, on valmentanut viimeiset viisi kautta Denverin yliopiston joukketta, jossa pelasi muun muassa suomalaishyökkääjä Henrik Borgström. Montgomerylla ei ole aiempaa NHL-taustaa.

– Rakastimme elämäämme Denverissä ja rakastin myös työtäni. Ainut asia, joka sai minut poistumaan paikaltani oli parempi mahdollisuus jossain toisaalla, Montgomery sanoi Star Tribunen haastattelussa.

Starsin GM Jim Nill haluaa tuoda Montgomeryn myötä modernin pelitavan Texasiin. Denverissä Montgomery valmensi yhteensä 208 ottelua, joista voittoja kertyi 125 ja varsinaisen peliajan tappioita 57.

– Mielestäni peli on muuttumassa, ja se on nykyään hyvin ihmisläheistä toimintaa. Kanssakäymistä nuorten pelaajien kanssa, jossa voittaminen on pääasia. Siitä hänellä on kokemusta, Nill kuulutti.

Dallasissa on paljon tähtiluokan osaamista, jossa kirkkaimpina osaajina häärii hyökkääjät Jamie Benn, Tyler Seguin ja Aleksandr Radulov sekä puolustaja John Klingberg.

– Kun katson kokoonpanoa, innostun tosissani. Siinä on kaikki mitä haluat. On tähtivoimaa… syvyyttä, kokoa, taitoa ja nopeutta jokaisella pelin osa-alueella, Montgomery suitsutti.

Nill paljasti, että hänen pöydällään oli lopulta kymmenen ehdokasta, joista viisi oli veteraanivalmentajia ja viisi sellaista, joille olisi voinut hyvinkin antaa tilaisuuden toimia päävalmentajana.

– Hän (Montgomery) on kaveri, joka on ollut pitkään tähtäimessämme. Häneltä löytyy intohimoa, aitoa paloa. Hän on nostanut ansioluettelonsa välittömästi kattoon. Kaikessa on kyse voittamisesta ja hän on löytänyt tavan toteuttaa se tämän päivän jääkiekossa, Nill ylisti.