Tampereen Ilveksessä tällä kaudella pelannut suomalaishyökkääjä Ville Meskanen allekirjoitti eilen NHL-sopimuksen New York Rangersin kanssa. Sopimuksen yksityiskohtia ei ole vielä varmistettu, mutta kyseessä on luultavasti kaksisuuntainen kahden vuoden mittainen sopimus (Capfriendly).

– Olen todella onnellinen. Tuntuu käsittämättömältä, millaisen mahdollisuuden Rangers minulle antoi. Tämä on unelmieni täyttymys. Kyseessä on Original six-joukkue, jolla on upea joukkue, areena ja kaupunki. En voi kuvitella itselleni parempaa paikkaa kuin New York ja Rangers, Meskanen sanoi häkeltyneenä Rangersin verkkosivuilla.

Meskanen takoi Ilves-paidassa pelaamassaan 48 ottelussa komeat 24 maalia ja yhteensä 44 tehopistettä, joilla irtosi joukkueen sisäisen maalipörssin voitto ja pistetilaston kolmas sija.

22-vuotias laitahyökkääjä kuvailee itseään hyökkääväksi pelaajaksi, joka nauttii niin maalinteosta kuin pelinrakentelusta. Avaintekijänä loistavalle kaudelleen hän pitää itseluottamuksen nousua.

– Rakastan maalintekoa, oli tilanne mikä hyvänsä. Suurin asia tällä kaudella oli itseluottamukseni. Pääsin pelaamaan heti alkukaudesta ja sain heti onnistumisia alle. Se oli ehdottomasti se tärkein tekijä ja myös syy, miksi päädyin Rangersiin. Itseluottamukseni on parhaimmillaan ja luulen voin tehdä hyviä asioita joukkueessa, Meskanen jatkoi.

Seuraavaksi edessä on kova kesätreeni. Paikka Rangersin kokoonpanossa ei ole itsestäänselvyys, mutta Meskanen aikoo tehdä kaikkensa lunastaakseen paikkansa.

– Totta ihmeessä. Aion treenata todella kovaa tänä kesänä. Minun täytyy, mikäli haluan nousta rangeriksi, ja aion tehdä kaikkeni sen eteen, Meskanen vannoi.

Seuraava pysäkki on NHL:n varaustilaisuuden jälkeinen Rangersin oma kehitysleiri, jossa Meskanen saa mahdollisuuden näyttää taitonsa ja tutustua tuleviin pelikavereihinsa.

– Olen todella innoissani tulevista kuukausista kuten myös niiden jälkeisistä. Kaikki on minulle täysin uutta ja olen siitä erittäin mielissäni.

– Rangers teki valinnastani lopulta helpon. He todella halusivat minut ja haluan olla mukana itsekin mukana joukkueessa. He ovat antaneet minulle mahdollisuuden ja se on juuri sitä mitä tarvitsen, Meskanen sanoi.