Markus Nutivaara lähti 2016 Kärpistä Pohjois-Amerikkaan Columbus Blue Jacketsin organisaatioon. Monille tuli merkittävänä yllätyksenä, että Nutivaara heti ensimmäisellä kaudellaan vakiinnutti paikkansa Blue Jacketsin puolustuksessa.

Nutivaara yllättyi itsekin.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Kyllähän se tuli yllätyksenä. Enemmän tuli yllätyksenä, että pystyy pelaamaan siellä ja tekemään niitä omia vahvuuksia. Kun pääsin sisään alkukauteen, niin sitten ei tuntunut enää niin yllättävältä, hän sanoi NHL Suomelle.

Nutivaara teki tällä kaudella uuden rahakkaan sopimuksen. Neljässä kaudessa hän tienaa noin yhdeksän miljoonaa euroa.

– Se tuo pelkkää itseluottamusta. Ehkä on nyt sellainen rauha, ettei tarvitse enää pelätä AHL:ää ja sen semmoista. Nyt vaan pitää todistaa, että on sen palkan arvoinen, Nutivaara sanoi uudesta diilistään.

Nutivaara jatkaa kauttaan MM-kisoissa. Viime viikolla uutisoitiin ensin, ettei hän pystyisi pelaamaan MM-kisoissa, mutta kolhut eivät olleetkaan niin pahoja. Yllättäen lupa heltisikin.

– Täällä ollaan ja on mukava olla. Siellä päätettiin sitten loppujen lopuksi, että saan tulla tänne. Halu oli kova, Nutivaara iloitsee.

Asiat tapahtuivat tavallaan väärässä järjestyksessä. NHL-unelmansa Nutivaara toteutti ennen MM-kisaunelmaa.

– Tosi hienot fiilikset. Tää on ollut pikkupojan unelma. Pari edellistä kautta oli isoa loukkaantumista, enkä päässyt, Nutivaara kommentoi MM-kisoista.

Ensimmäisen MM-ottelunsa Columbus-pakki pelaa lauantaina eksoottista Etelä-Koreaa vastaan.

– En malta odottaa ekaa peliä. Kun saisi sen ekan pelin pois, niin saisin tämän jännityksen ja odottamisen pois ja pääsisin nauttimaan siitä hetkestä, Nutivaara ilmoitti.