Erik Haula vaihtoi viime kauden jälkeen seuraa, kun NHL:n laajennusjoukkue Vegas Golden Knights nappasi hänet riveihinsä. Vegasille ei suurta menestystä povattu, mutta suurekis yllätykseksi joukkue on majaili NHL:n kärkitaistossa koko runkosarjan. Pudotuspeleissäkin Vegas on edennyt toiselle kierrokselle.

Mikael Granlund, Haulan ex-seurakaveri Minnesotasta, hehkuttaa kaverinsa menestystä.

[readmore from=”suomalaiset”]

– En mä tiedä, olenko mä yllättynyt. Olen erittäin iloinen, että olen nähnyt, miten hän on pelannut. Hän on tosi hyvä pelaaja ja niiden jengillä menee tosi hyvin, Granlund sanoi NHL Suomelle.

Granlund on ottanut Vegasin menestyksen ilolla vastaan.

– On ollut kiva nähdä. Niiden jengillä voi olla vielä pitkä kevät.

Vegasissa on nähty kiekkobuumia. Granlundkin yllättyi, miten kova meininki Vegasin pelikaupungin katsomossa oli, kun pääsi siellä pelaamaan.

– Siellä oli aika kova tunnelma kyllä hallissa. En olisi kyllä uskonut. Siitä on tullut erittäin iso kiekkohalli tähän mennessä. Kerran päästiin pelaamaan siellä. Tunnelma oli kyllä mainio.

Haulan kausi jatkuu Pohjois-Amerikassa. Granlund matkaa puolestaan Tanskan Herningiin pelaamaan MM-kisoja. Pieni tanskalaiskaupunki on hänelle uusi kokemus.

– Täytyy sanoa, että ei ole. Ymmärsin, että ihan kiva sää siellä pitäisi viikonloppuna olla. Muuten en tiedä, Granlund sanoi.

Lauantaina Granlund toimii ensimmäistä kertaa Leijonien kapteenina. Vastassa on Etelä-Korea, joka sekin on Granlundille tuntematon.

– En kyllä tiedä Etelä-Koreasta. En ole nähnyt heidän pelaavan. En pysty sanomaan siitä joukkueesta mitään.