WHL:ssä, Tri-City Americansissa pelaava suomalaispuolustaja Juuso Välimäki takoi viime yönä huipputehot, kun Americans kärsi kirvelevän jatkoaikatappion Everett Silvertipsille.

19-vuotias Tampereen Ilveksen kasvatti saalisti ottelussa huimat neljä syöttöpistettä. Tri-City johti peliä kolmannessa erässä jo numeroin 5-2, mutta Silvertips onnistui tasoittamaan tilanteen. Seurasi jatkoaika, jossa vierasjoukkueen kanadalaishyökkääjä Kevin Davis ratkaisi ottelun vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen.

Everett etenee voittonsa ansiosta WHL:n finaaleihin, jossa se kohtaa Aleksi Heponiemen tähdittämän Swift Current Broncosin.

Välimäelle tappio tietää puolestaan kesäloman alkamista. Calgary Flamesin viime kesän ykkösvaraus pelasi tällä kaudella sekä loistavan runkosarjan että pudotuspelit. Runkosarjassa Välimäki tehtaili pelaamassaan 43 ottelussa tehot 14+31=45. Pudotuspeleissä vasemmalta ampuva puolustaja täräytti neljä maalia ja antoi 13 syöttöpistettä.