Vegas Golden Knights tiesi mihin vasta 22-vuotias kiekollinen puolustaja Shea Theodore kykenee tosipeleissä.

Theodore tykitti Anaheim Ducksin paidassa vuosi sitten pudotuspeleissä 14 ottelussa tehot 2+6=8, mikä herätti monien NHL-fanien huomion.

Hyvästä keväästään huolimatta Anaheim Ducks jätti hänet suojaamatta laajennusdraftia ennen, joten Golden Knights iski kiinni.

Hankinta on osoittautunut yhdeksi seuran parhaista siirroista. Theodore otti jo runkosarjan aikana roolia ja teki mukavat 29 tehopistettä pelaamassaan 61 ottelussa.

Pudotuspeleissä hän on pystynyt siihen, mitä häneltä nähtiin jo vuosi sitten. Nuori puolustaja on jälleen nostanut tosipeleissä tasoaan, ja oli ehdottomasti yksi parhaista pelaajista, kun Vegas kaatoi Los Angeles Kingsin ensimmäisellä pudotuspelikierroksella puhtaasti 4-0.

Tehopisteitä Theodore teki 1+1 ja tuntui olevan joka puolella kenttää tekemässä oikeita asioita. Omasta mielestäänkin hän pelaa tällä hetkellä elämänsä kiekkoa.

– Luulen niin. Tunnen itseni nopeaksi ja vahvaksi. Tuntuu myös, että pääsen sisälle peliin ja voitan suurimman osan kamppailuista. En jakele isoja taklauksia, mutta olen fyysisesti sillä tasolla, millä pitää ollakin. Erityisesti maalin edessä ja kulmissa, Theodore kuvailee SinBin Vegasin haastattelussa.

On mielenkiintoista nähdä, kuinka hyvin Theodore pitää tasonsa, kun Golden Knights käy seuraavaksi San Jose Sharksin kimppuun.

Ottelusarja starttaa perjantain vastaisena yönä.