Toronto Maple Leafs ja Boston Bruins kohtaavat ensi yönä Suomen aikaa tarunhohtoisessa Game Sevenissä NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Kyseessä on neljäs kerta, kun joukkueet kohtaavat ratkaisupelissä. Edellinen kerta on jäänyt molempien seurojen kannattajien mieleen, mutta Toronton faneille erityisen katkerasti.

[readmore from=”suomalaiset”]

Toukokuun 13. päivä 2013 pelattiin Toronton ja Bostonin edellinen Game Seven. Matt Bartkowski vei Bostonin ottelussa johtoon, mutta sitten oli Toronton vuoro iskeä. Cody Franson osui ensin kahdesti ja Maple Leafs lähti päätöserään 2-1-johdossa. Kolmas erä alkoi vierailta loistavasti ja Phil Kessel sekä Nazem Kadri veivät Toronton heti päätöserän alussa jo 4-1-johtoon. Kaikki luulivat, että peli oli taputeltu. Kuinka väärässä he olivatkaan. Nathan Horton kavensi ennen erän puoliväliä lukemiksi 2-4 ja paine Toronton päädyssä alkoi lisääntyä.

Kuin tuskaa lisätäkseen Boston jätti viimeiset kaksi maalia myöhäiseen. Reilut pari minuuttia ennen loppua Milan Lucic kavensi 3-4:ään ja vain 51 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Patrice Bergeron tasoitti 4-4:ään. Toronto ei enää toipunut shokista, vaan jatkoaajan alkuminuuteilla Bergeron iski voittomaalin. Kuva jäässä makaavasta Toronto-vahti James Reimerista on jäänyt monien mieleen. Hän ei liikahtanutkaan pitkään aikaan.

Toronto toivoo saavansa hyvityksen tapahtumista ensi yönä. Maple Leafs on ollut ottelusarjassa jo 1-3-tappiolla, joten ensi yön voitto pyyhkisi paljon pettymystä pois.