Boston Bruins ja Toronto Maple Leafs tarjoavat öitään valvoville kiekkofaneille makeaa mahan täydeltä, kun perinteikkäät kilpakumppanit ratkaisevat viimeisen toisen kierroksen pudotuspelipaikan kohtalon tarunhohtoisessa game sevenissään.

Bruins lähti sarjaan runkosarjan perusteella lievänä ennakkosuosikkina. Bostonilaiset aloittivatkin väkevästi ja olivat sarjan alusta kuskin paikalla, kunnes epätoivon vimmalla taistellut Maple Leafs onnistui siirtämään ratkaisua ja pakotti Bruinsin aina seitsemänteen otteluun saakka.

Sarjassa on nähty paikoin aivan erinomaista suorittamista maalipuiden välissä molempien joukkueiden osalta, mutta viime aikoina etu tällä saralla on siirtynyt Maple Leafsille.

Torontolaisten Frederik Andersen on juuri nyt Bruinsin Tuukka Raskia kuumempi maalivahti, ja saattaa hyvinkin olla lopulta ratkaiseva tekijä koko sarjan kannalta.

Loisteliaan maalivahtipelinsä lisäksi Maple Leafs ammentaa lisävoimaa ratkaisuhetkille historiasta.

Toronton kiekkoylpeys on edellisen kerran voittanut pudotuspelisarjan suorastaan ikuisuus sitten, tarkemmin keväällä 2004. Joukkueen keskuudessa vannotaankin, että 14 vuoden odotus päättyy ensi yönä.

Maple Leafsilla kannustaa myös hieman tuoreempi motivaattori.

Viisi vuotta sitten, keväällä 2013, juuri Bruins päätti Maple Leafsin kauden noustuaan kolmen maalin takamatkalta seitsemännen ottelun päätöserässä rinnalle ja lopulta jatkoerässä voittoon.

Tuolloin voittomaalin iski muuan Patrice Bergeron. Pelaaja, jota torontolaisten on syytä seurata tarkasti myös ensi yön lopullisessa ratkaisussa.