Viime kesänä Vancouver Canucksin ykköskierroksen varaus Olli Juolevi sai yllättävän paljon kritiikkiä osakseen, kun nuori puolustaja ei pystynyt lunastamaan itselleen paikkaa NHL-joukkueen miehistöstä.

Maltillisia kehitysaskeleita kohti miesten pelejä ottanut Juolevi suuntasi Liigaan ja TPS:n joukkueeseen, jossa hän pelasi nousujohteisen kauden.

TPS:n valmennusryhmään tällä kaudella kuulunut Sami Salo kehuu nyt vuolaasti pohjoisamerikkalaiselle toimittajalle Rick Dhaliwalille Juolevin kuluneen kauden otteita.

– Hänellä oli todella hyvä kausi. Hän kehittyi tarvittavilla osa-alueilla, kuten puolustuspelaamisessa. Hänellä oli loistavat pudotuspelit. Hän kannatteli joukkuetta avainpuolustajan loukkaantuessa ja otti joukkueen harteilleen. Olimme todella tyytyväisiä hänen kehityksestään, Salo luettelee.

Liigakausi oli Juolevin ensimmäinen ammattitasolla. Aikaisemmin tuhoisaa jälkeä juniorisarja OHL:ssä tehnyt 19-vuotias puolustaja iski Liigassa 38 ottelussa loistavat tehot 7+12=19.

Pudotuspeleissä tahti koveni, kun Juolevi tilastoi 11 otteluun seitsemän tehopistettä.

Juolevi pelasi TPS:ssä tämän kauden lainasopimuksella, joten hän lähtee kesällä jahtaamaan paikkaa Canucksin NHL-miehistössä.

Rick Dhaliwal

@DhaliwalSports
Salo on Juolevi, "He had a really good year, he improved in the areas he needed, like in the defensive zone. He had a great playoff, he carried the team after we lost a key defenseman. He took the team on his shoulders, we were really happy with his development." #Canucks