Columbus Blue Jacketsin kausi päättyi viime yönä, kun joukkue hävisi Washington Capitalsille maalein 3-6. Capitals marssii NHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle, jossa se kohtaa Pittsburgh Penguinsin.

Sinitakkien kesäloma tietää samalla sitä, että kolme suomalaista NHL-pelaajaa vapautui Leijonien käyttöön Tanskassa pelattaviin jääkiekon MM-kisoihin.

Blue Jacketsin vakituisessa kokoonpanossa heistä pelaa puolustaja Markus Nutivaara, joka nakutti 61:ssä runkosarjaottelussa seitsemän maalia ja yhteensä 23 tehopistettä. Pudotuspeleissä 23-vuotias suomalainen jäi pisteittä.

Myös maalivahti Joonas Korpisalo kuuluu Columbuksen vakikalustoon, vaikka 23-vuotias veräjänvahti istuukin suurimmaksi osaksi vaihtoluukulla. Korpisalo pelasi tällä kaudella 18 ottelua, joissa miehen torjuntaprosentti oli 89,7 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3,32.

Suomalaishyökkääjä Markus Hännikäinen on palloillut niin Columbuksen kuin farmijoukkue Cleveland Monstersin välillä. Blue Jacketsissa 25-vuotias laitahyökkääjä takoi 33 peliä, joissa syntyi tehot 3+3=6.

Koska Monsters ei selviytynyt AHL:n pudotuspeleihin, ei Columbuksella ole syytä heittää ketään farmiin pelaamaan. Nutivaaralla, Korpisalolla ja Hännikäisellä ei ole ensi kaudella sopimus katkolla, joten myöskään se ei estä heidän mahdollista kisamatkaa.

Seuraavaksi suomalaisilla on edessään Columbuksen oma terveystarkastus, ja mikäli se näyttää virheää valoa, ainoa este on enää pelaajien oma halu.