Suomalaisten NHL-pelaajien kieltäytymiset MM-kisoihin valmistautuvan Suomen leiristä ovat puhuttaneet viime aikoina, vaikkakin sunnuntaina mykistävään kierteeseen tuli helpotusta. Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho nimittäin liittyvät huhtikuun viimeisen kokonaisen viikon aikana Leijoniin.

Suomelle olisi tarjolla kahden hyökkääjän lisäksi myös laatupakki taalajäiltä. New Jersey Devilsin pudottua Sami Vatanen olisi vapaa lähtemään Tanskaan, mutta hänen mahdollisessa matkanteossa on yksi iso mutka: Nimittäin Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherovin pommin jälkiseuraukset.

– Mitään vakavampaa minulla ei ole, vointikin on jo parempaan suuntaan. Mitään leikkausta ei tarvita, niin kuin viime kesänä. Kyllä siinä tilanteessa tärähti päässä, Vatanen kertoi Iltalehdelle lisäten, ettei hän usko venäläisen vahingoittaneen suomalaista tahallaan.

Devils-puolustaja oli sivussa joukkueensa kauden viimeisestä kamppailusta. Mahdollisesta leijonapaidan pukemisesta päälle Vatanen ei IL:n mukaan osannut sanoa juuta tai jaata.

– Ei minulla ole asiaan mitään vastausta vielä, en osaa sanoa tarkemmin. Haluja oli tulla, mutta sitten tuli tämä tärsky. Ja loukkaantumisen takia tällä hetkellä on se tilanne, että en nyt pysty urheilemaan, suomalainen paljasti.

Kumilätkä tippuu Tanskan MM-kaukaloissa jäähän ensimmäisen kerran 4. toukokuuta.