Toronto Maple Leafs saattaa pudota NHL:n pudotuspeleistä ensi yönä, jos se häviää neljännen kerran Boston Bruinsille. Voitolla se tasoittaisi ottelusarjan 3-3:een ja pelaisi game sevenin vieraskaukalossa.

Vaahteranlehtipaidat voittivat viimeksi, vaikka kokoonpanosta puuttuikin joukkueen suomalainen taistelija.

Toronton ikiliikkuja Leo Komarov on ollut sivussa viimeiset kolme ottelua. Hän loukkaantui sarjan toisessa ottelussa, ja on siitä lähtien pyrkinyt palaamaan takaisin tositoimiin. Sunnuntain vapaaehtoisissa harjoituksissa luistellut Komarov ei kuitenkaan ole vielä valmis playoff-peleihin.

– Komarov on 85-prosenttisessa kunnossa, eikä hänen kannata vielä pelata, Toronton päävalmentaja Mike Babcock kertoi Sportsnetille.

Loukkaantuminen tuli Komaroville huonoimpaan mahdolliseen saumaan, sillä hän pelaa omasta tulevaisuudestaan. Hänen sopimuksensa päättyy kesällä, eikä hän välttämättä saa jatkopaperia kouraansa.

31-vuotias hyökkääjä rasittaa torontolaisten palkkakattoa lähes kolmella miljoonalla dollarilla, ja seura tarvitsee lisää tilaa, kun se alkaa rustailemaan jatkopahveja huippulupausten, kuten Auston Matthewsin ja William Nylanderin kanssa.