Kuten sivustomme tänään jo aiemmin kirjoitti, on Tampa Bay Lightningin venäläishyökkääjä Nikita Kutsherov ollut myös pudotuspeleissä uskomattomassa iskussa.

Esimerkiksi pudotuspelien avauskierroksen ottelusarjassa New Jersey Devilsiä vastaan tähti rikkoi Tampa Bayn seuraennätyksen yhden ottelusarjan tehopisteissä iskemällä viidessä pelissä tehot 5+5.

Lightning lähetti Devilsin Suomen aikaa varhain sunnuntaiaamuna lomille otteluvoitoin 4-1 venäläisen tehdessä voittomaalin 3-1-numeroihin loppuneessa koitoksessa.

– Tämä tuntuu hienolta, etenkin kun voitimme omien faniemme edessä. Puolustimme hyvin ja vastuullisesti. Joukkueet, jotka puolustavat hyvin, yleensä pärjäävät, Kutsherov järkeili NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan.

Vaikka 24-vuotiaan laiturin kommentti oli tyyni, ylisti Kutsherovin luotsi häntä ylväin sanoin.

– Hän nosti tasoaan sarjan aikana. Siitä ei ole epäilystäkään. Koko ketju (J.T. Miller, Steven Stamkos ja Kutsherov) oli hyvä ylivoimalla kahdessa ensimmäisessä pelissä, mutta sitä mukaa kun sarja eteni, he paransivat tasakentillä pelattaessa, näki päävalmentaja Jon Cooper sivuston jutussa.

Jos jo runkosarjassa tehot 39+61=100 iskeneen pistelingon vire vielä jatkuu, voi Tampa mennä ihan mihin vaan. Vastaus otsikon kysymykseen selviää tulevien viikkojen aikana.

– Hän on ilmiömäinen ja pelien ratkaisija. Pisteidensä lisäksi hän pelaa hyvin koko kaukalossa. Hän kantaa vastuuta myös puolustussuuntaan ja laittaa kiekkoja syvään silloin kun pitää, mutta pystyy myös luomaan hyökkäyksiä. Kutsherov ja Stamkos muodostavat hyvän ketjun ja tekevät isoja maaleja, mutta he myös puolustavat hienosti, kehui puolustaja Victor Hedman.