Winnipeg Jets lähetti Minnesota Wildin kesälaitumille viime yön NHL-kierroksella, kun Jets nujersi Wildin puhtaasti lukemin 5-0. Manitobalaiset etenevät näin pudotuspelien toiselle kierrokselle otteluvoitoin 4-1.

Yksi ottelun suurimpia sankareita oli kotijoukkueen maalivahti Connor Hellebuyck, joka torjui nollapelissään maukkaat 30 laukausta. Jenkkivahti nollasi Minnesotan myös edellisessä matsissa, jonka Jets voitti 2-0. Hellebuyck on pitänyt maalinsa puhtaana nyt yhteensä 121 minuuttia ja 37 sekuntia.

– Joukkue pelasi edessäni erinomaisesti. Jos pystyy tekemään näin monta maalia (neljä) ensimmäiseen erään, se tavallaan upottaa vastustajan. Erityisesti tässä vaiheessa sarjaa, Hellebuyck sanoi Jetsin verkkosivuilla.

24-vuotias maalivahti on ehdolla tämän kauden NHL:n parhaaksi maalivahdiksi (Vezina Trophy) yhdessä Nashville Predatorsin Pekka Rinteen ja Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevskin kanssa. Hellebuyck ei pidä kuitenkaan itseään minään säkenöivimpänä veräjänvahtina.

– Minusta on mukavaa olla iso ja tylsä. Tykkään olla asemassani ja mielestäni maalivahtipeli on menossa muutenkin siihen suuntaan. Ajattelen niin, että jos ei pysy asemassaan, sillon tekee jotain väärin enkä halua tehdä virheitä, Hellebuyck korosti.

Jets-vahdin peräkkäiset nollapelit avasivat jälleen NHL:n historiankirjat auki.

Tarunhohtoisen historiassa vain 12 joukkuetta on aiemmin edennyt pudotuspelisarjasta jatkoon nollaamalla vastustajansa kahdessa viimeisessä kamppailussa. Paras seitsemästä-systeemillä tähän on 2000-luvulla pystytty viidesti. Edellisen kerran temppu tehtiin viime vuonna, kun Pittsburgh Penguins voitti Stanley Cupin nollaamalla Nashville Predatorsin viimeisissä kahdessa ottelussaan (6-0 ja 2-0).