San Jose Sharks järjesti melkoisen yllätyksen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun se pudotti Anaheim Ducksin suoraan neljässä ottelussa. Sharks ei lähtenyt sarjaan suosikkina, eikä kukaan ainakaan uskonut, että Sharks vie sarjan suoraan neljässä ottelussa.

[readmore from=”suomalaiset”]

ESPN:n toimittaja Matthew Coller on pohtinut tuoreessa jutussaan Sharksin mahdollisuuksia. Sharks kävi häviämässä Stanley Cupin finaalit keväällä 2016 Pittsburgh Penguinsille ja moni katsoi, että Sharksin menestysikkuna meni siinä kiinni. Toisin kävi.

Sharksin seuraava haaste on tuhkimotarinaa kirjoittava Vegas Golden Knights. Pelimääristä on turha kaivaa eroa, sillä Vegas pyyhkäisi Los Angeles Kingsin yli suoraan neljässä ottelussa.

Coller nostaa jutussaan esiin yhden olennaisen osan tulevasta ottelusarjasta, joka voi ratkaista ottelusarjan.

– Maaliskuun 1. päivästä lähtien mukaan lukien pudotuspelit Sharks on tehnyt tasakentällisin 54 maalia. Vegas on jäänyt puolestaan 37 maaliin tasakentällisin. Vegas teki Kings-sarjassa vain kuusi maalia tasakentällisin. Sarja ratkeaa luultavasti siihen löytääkö Vegas runkosarjan tehonsa tasakentällisin. Vegas teki runkosarjassa 206 maalia tasakentällisin, mikä oli koko NHL:n kolmanneksi paras lukema, Coller muistuttaa.

Toimittaja nostaa esille myös erikoistilanteet. Sharksin ylivoima on ollut hyvin vaarallista toistaiseksi. Sharksin ylivoima onnistui ottelusarjassa Anaheimia 30 prosentin teholla.