Philadelphia Flyers on pakkovoiton edessä, kun joukkue kohtaa Pittsburgh Penguinsin ensi yönä kello 02:05. Penguins johtaa ottelusarjaa voitoin 3-1, joten tappioon Flyersilla ei ole varaa.

Pennsylvanialaisseuran toimitusjohtaja Ron Hextall korostaa CSN Phillyn haastattelussa mentaalisen puolen merkitystä.

– Suurin osa tästä kaikesta on henkistä kamppailua. Meidän tulee olla vahvempia aina jos pomput ovat vastustajan puolella. Meidän täytyy tulla takaisin peliin mukaan ja luoda energiaa omaan pelitapaamme sopivaksi. Pudotuspelit ovat sarja momentumeja. Meidän täytyy tehdä parempaa työtä saadaksemme sen takaisin itsellemme, Hextall sanoi.

Flyersin kapteeni Claude Giroux keräsi eilisten harjoitusten jälkeen joukkonsa yhteen ja piti puheen, jolla kannustaa Philadelphia takaisin voittojen tielle.

– Kaikki on kiinni uskomisesta omaan tekemiseen. Olemme tehneet sitä koko kauden ja puhuneet tästä ennenkin. Hävisimme 10 ottelua putkeen ja löysimme silti tien päästä pudotuspeleihin. Huominen peli on meille iso ja jos häviämme, niin sillon häviämme taistellen, Giroux painotti.

Yksi suuri kysymys leijuu kuitenkin joukkueen yllä: onko Selke Trophy-ehdokas (NHL:n paras puolustava hyökkääjä) Sean Couturier pelikunnossa? Kanadalaishyökkääjä törmäsi Flyers-puolustaja Radko Gudasin kanssa joukkueen aamuharjoituksissa tiistaina, eikä kyennyt pelaamaan edellisessä ottelussa. Mies on kuitenkin pystynyt luistelemaan itsekseen ja on joukkueen mukana Pittsburghissa.

– Päivä päivältä tuntuu paremmalta. Katsotaan mikä vointini on pelipäivänä. Kaikki on täysin kiinni siitä, miltä minusta tuntuu ja toivottavasti kaikki kääntyy hyvin, Couturier sanoi.

25-vuotias sentteri ei kuitenkaan kanna kaunaa Gudasille.

– Olemme tehneet läpi vuoden tätä samaa harjoitusta. Ajoitus oli huono ja se oli puhdas vahinko. Kumpaakaan ei voi syyttää tapahtuneesta ja minun olisi ehkä täytynyt pitää pääni ylhäällä, Couturier summasi.