Winnipeg Jets suomalaispuolustaja Sami Niku nähdään todennäköisesti jo lauantaina ensimmäistä kertaa mukana NHL:n pudotuspeleissä.

21-vuotiasta JYP-kasvattia ei kuitenkaan hätkäytä pudotuspelidebyytti todella tärkeässä viidennessä osaottelussa.

– Olen aika itsevarma. Tiedän, että voin pelata täällä. Tämä on hyvä tietää, Niku kertoo hieman heikolla englannillaan Winnipeg Sun -lehdelle.

AHL:stä tuttua hyökkäävää pelityyliään Niku ei aio muuttaa NHL:ssä.

– Olen hyökkäävä puolustaja. Se on minun työni. Joten voin luoda hyökkäyspäässä asioita.

– Minulla on pakko olla itsevarma pelityyli. Minulla on aina ollut. En ole kaveri joka hermostuu. Se on normaalia peliä minulle, nuorukainen uhkui.

Jetsin pukukopissa hämmästeltiin näitä itsevarmoja nuoria suomalaispelaajia, joita ovat Nikun lisäksi myös Patrik Laine ja Joel Armia.

– Noissa suomalaisjätkissä on jotain. Heillä on hyvä fiilis, Jets-tähti Nikolaj Ehlers sanoi.

– Jostain syystä, nämä pojat eivät hermostu ollenkaan. He menevät jäälle ja pelaavat todella hyvin. Minä olin aivan hermona, kun pelasin NHL:ssä ensimmäistä kertaa, hämmästeli taas Jets-hyökkääjä Brian Little.

Winnipeg Sun -lehden toimittaja Scott Billeck vertaa Jetsin suomalaisnuorukaisia todella koviin suomalaisiin F1-legendoihin.

– Pohdin usein, seuraavatko suomalaisurheilijat kavereita kuten Kimi Räikköstä ja Mika Häkkistä, jotka molemmat ovat F1-tähtiä ja kovia nimiä Suomessa. Heidät tunnettiin jääkylmästä luonteestaan sekä paineidensietokyvystään, Billeck sanoi Twitterissä Nikun haastattelun jälkeen.

Jetsin seuraava pudotuspeliottelu Minnesota Wildia vastaan on lauantain vastaisena yönä Suomen aikaan kello 02:30.