Toronto Maple Leafsin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen on saanut Boston Bruinsia vastaan vastuuta niin Leafsin nelosketjussa kuin alivoimallakin.

Peliaikaa 21-vuotiaalle laiturille on kertynyt kolmessa ottelussa keskimäärin noin 12 minuuttia. Tehotilasto on kuitenkin -4 pakkasella eikä laukauksiakaan ole kertynyt toistaiseksi kuin kaksi. Rooli on kuitenkin enemmän puolustava, joten hyökkäysvastuu jää minimiin.

Kapanen on päässyt kahdesti kasvokkain Bruinsin suomalaisvahti Tuukka Raskin kanssa – molemmat ovat olleet läpiajoja.

Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Kapanen pääsi alivoimalla yksin läpi, mutta kilautti kiekon lopulta tolppaan. Kolmannessa ottelussa Torontossa kuopiolainen pääsi yrittämään uudestaan Raskin yllättämistä, mutta ei onnistunut täysin rystylaukauksessaan.

– Hän on erinomainen maalivahti, melko taitava liikkumaan puolelta toiselle. Teen yleensä sen harhautuksen, joka sillä hetkellä tuntuu hyvältä. Minun täytyy lukea maalivahtia samalla kun joku jahtaa minua takaa. En ole saanut tehtyä (läpiajoissa) sitä ratkaisua, jonka olen halunnut. Rask on tehnyt siitä minulle vaikeaa, Kapanen sanoi The Toronto Sunin haastattelussa.

Kapanen pääsee yrittämään seuraavan kerran Raskin ohittamista ensi yönä, kun Toronto ja Boston kohtaavat ottelusarjan neljännessä ottelussa. Bruins johtaa sarjaa voitoin 2-1.