Venäläislehti Championatin mukaan Pietarin SKA:n tähtipuolustaja Slava Voinov haluaa palata ensi kaudeksi NHL:ään.

KHL:ssä viimeisen kolme kautta pelannut 28-vuotias Voinov jätti NHL:n neljä vuotta sitten ovet paukkuen, kun hän joutui ongelmiin Yhdysvaltojen lain kanssa.

Los Angeles Kingsiä edustanutta Voinovia syytettiin vuonna 2014 vaimonsa pahoinpitelystä ja hän joutui istumaan tutkinnan ajan 90 päivää vankilassa.

Kings halusi purkaa Voinovin NHL-sopimuksen, mutta tämä ei kuitenkaan koskaan tapahtunut, koska venäläispeluri päätti poistua maasta omin toimin, kun hän alettiin uhkailla karkoituksella Yhdysvalloista.

Voinovin nykyinen sopimus SKA:n kanssa päättyy toukokuun 30. päivä, mutta Championatin tietojen mukaan venäläistähti ei halua allekirjoittaa jatkosopimusta seuran kanssa.

Voinovilla on edessä vielä kivinen tie, jos hän haluaa palata NHL:ään ja hänen oikeutensa omistavaan Kingsiin.

Yhtenä suurimpana esteenä Voinovin paluulle on työviisumin saaminen Yhdysvalloissa. TSN:n mukaan Voinovin täytyy myös käydä NHL:n komissaarin Gary Bettmanin ”kuulustelussa” sekä häntä voi odottaa mahdollisesti pelikielto sopimuksen rikkomisesta.

Voinov pelasi tällä kaudella KHL:n runkosarjassa 39 ottelua tehoin 9+14=23. Pudotuspeleissä hän teki 14 kamppailussa tehopisteet 3+3=6.