Philadelphia Flyersin kapteeni Claude Giroux kantoi reppuselässään joukkueensa NHL:n pudotuspeleihin, mutta sarjassa Pittsburgh Penguinsia vastaan mies on ollut vain varjo entisestään.

Runkosarjassa kanadalainen sijoittui pistepörssissä toiseksi (34+68=102) heti Edmonton Oilersin Connor McDavidin jälkeen. Girouxin teholukemakin oli vähintään kiitettävällä tasolla (+28).

Pudotuspeleissä 30-vuotias tähtihyökkääjä on onnistunut saalistamaan neljässä ottelussa ainoastaan yhden syöttöpisteen. Tehotilastotkin ovat järkyttävästi pakkasella (-7).

Kehonkieli haastatteluissa ei lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Giroux oli luonnollisesti pettynyt 0-5-tappiopelin jälkeen, mutta toivoa tulevasta ei myöskään ole havaittavissa.

– Tämä on turhauttavaa. Seuraava peli tulee todella nopeasti, joten meidän on selvitettävä nämä ongelmat, Giroux sanoi Flyersin verkkosivuilla.

Pittsburghia voitoista ei käy vähätteleminen, päinvastoin. Joukkue on pelannut kärsivällisesti ja rankaissut kovalla kädellä paikoistaan. Maalivahti Matt Murray on ollut suurimmaksi osaksi ihmismuuri maalillaan ja pingviinien pelitapa on muutenkin dynaamista verrattuna vastustajaan.

Niin ja Sidney Crosby… mies loistaa jälleen kuin kevätaurinko. Piste- ja maalipörssin kärkipaikka kertonevat kaiken oleellisen. Neljässä pelissä kasassa on viisi maali ja yhteensä yhdeksän tehopistettä, joiden lisäksi tehomittari on kahdeksan astetta plussalla.

Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että peliä olisi vielä Philadelphian osalta menetetty. Prosentit sen puolesta ovat heikot, mutta mahdollisuus on, mikäli joukkue kaivaa taas työhaalarit yllensä. Viime peleissä virheet ovat maksaneet liikaa.

Vaikka sanotaan, ettei menestys ole yhdestä miehestä kiinni, niin Flyersin tapauksessa Girouxin merkitys joukkueelleen on jäätävän iso. Philadelphia on enää yhden tappion päässä kesälomasta, joten Girouxin on seuraavassa pelissä nostettava tasoaan ja tuotava joukkueensa takaisin kamppailuun.

Muuten joukkue saa kaivaa lauantaina reput selkäänsä ja lähteä kesälaitumille.

Teksti: Niko Leinonen