Washington Capitals otti viime yönä Suomen aikaa todella arvokkaan 3-2-jatkoaikavoiton Columbus Blue Jacketsista ja kavensi ottelusarjan tilanteeksi 1-2. Capitalsin jatkoaikasankari oli hyökkääjä Lars Eller.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Se oli todella ruma maali. Minulla oli jo etukäteen tunne, että se (ratkaisu) tulee olemaan jotain tuollaista. Eihän se tosin tee voittamisesta yhtään sen vähemmän maukkaampaa, Eller sanoi Washington Post-lehdelle.

Capitals jäi Columbuksen jalkoihin kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa, vaikka nekin ratkesivat vasta jatkoajalla. Nyt kolmannessa ottelussa Capitals pääsi kuitenkin tehokkaammin hyökkäämään.

– Ei meillä ole ollut tuollaisia vastaiskuja aiemmin. Nyt meillä oli hyökkäyksiä kolmella kahta vastaan ja niitä ei ole toistaiseksi paljoa ollut. Tämä on ollut todella tiivistä pelaamista ja molemmilla joukkueilla on ollut viisi miestä jatkuvasti kiekon alla. Me olemme olleet pulassa vastahyökkäyksien kanssa, mutta tällä kertaa se kääntyi meille vaihteeksi, Eller luonnehti sarjaa.

Ellerin maali jatkoajalla oli todella arvokas ja saattoi ainakin hetkellisesti pelastaa Capitalsin kauden. Jos Columbus olisi karannut 3-0-johtoon sarjassa, olisi Capitalsilla ollut valtava vuori kiivettävänään. Nyt sarja heräsi uudestaan henkiin.