San Jose Sharks antoi Anaheim Ducksille todellisen selkäsaunan friteeraamalla ankat numeroin 8-1. Tappio tiesi Ducksille sitä, että joukkue on nyt todellisessa umpikujassa olemalla ottelusarjassa jo 0-3-tappiolla.

Ottelu ratkesi käytännössä toisen erän alussa, kun Sharksin suomalaistaituri Joonas Donskoi vei ensin isännät 2-1-johtoon. Vain reilu kaksi minuuttia tästä, ruotsalaishyökkääjä Marcus Sorensen teki San Josen kolmannen osuman ja 10 minuuttia myöhemmin Eric Fehr naulasi upealla yksilösuorituksella lukemiksi jo 4-1.

Tämän jälkeen Ducksin maltti petti täysin ja vieraat alkoivat ottamaan typeriä jäähyjä. Koko ottelun aikana ankat napsivat yhteensä yhdeksän kahden minuutin rangaistusta, joista kapteeni Ryan Getzlaf peräti kolme. Kirsikkana kakun päälle kippari otti kolmannessa erässä vielä käytöskympin.

– Aloimme toistamaan virheitä ja se satutti meitä. Emme tukeneet toisiamme tarpeeksi ja annoimme heille liikaa ylivoimahyökkäyksiä, joista he sitten rokottivat, Getzlaf puntaroi Ducksin verkkosivuilla.

Anaheimin konkaripuolustaja Francois Beauchemin oli samoilla linjoilla kapteeninsa kanssa.

– Pari kaksiykköstä ja peli oli 3-1. Olimme edelleen hyvin pelissä mukana, mutta sitten he iskivät neljännen ja viidennen maalinsa. Emme saaneet verenvuotoa tyrehtymään toisessa erässä. Puhuimme ensimmäisellä erätauolla, että Sharksin toinen erä on ollut sarjan aikana heidän parhaansa. Emme vaan pystyneet tyrehdyttämään verenvuotoa, Beauchemin tuskaili.

San Jose onnistui laajalla rintamalla, kun jokainen ketju pääsi ottelussa maalin makuun. Donskoi ja Logan Couture rohmusivat suurimmat tehopisteet. Molemmat tekivät maalin ja antoivat kaksi syöttöpistettä.