Hallitsevan NHL-mestarin Pittsburgh Penguinsin ja Philadelphia Flyersin pudotuspelisarja on ollut erikoinen.

Pittsburgh jätti avauspelissä Philadelphian vaille mahdollisuuksia ja voitti 7-0. Toisessa osassa asetelmat kääntyivät päälaelleen, kun Philadelphia jyräsi 5-1-voittoon.

– Se on periaatteessa ihan sama, voittaako pelin 15-0 vai 1-0. Voitosta saa vain yhden kiinnityksen. Philadelphian valmennus teki todella hyvää työtä ensimmäisen pelin jälkeen. He iskivät Pittsburghin heikkouksiin, eli puolustuspään epävarmuuteen, Viasatin jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen huomauttaa.

Lehkosen mukaan toinen peli sytytti tämän ottelusarjan liekkeihin. Joukkueet ottavat seuraavan kerran yhteen Philadelphiassa sunnuntai-iltana.

– Nyt on Philadelphialla todella hyvä tilaisuus horjuttaa mestareita. He varmasti tietävät sen itsekin. Pittsburghilla saattoi olla avauspelin jälkeen sellainen mielikuva, että jatkopaikka irtoaa helpolla. Jos Philadelphia nyt yllättää, niin paineet alkavat kerääntyä, Lehkonen puntaroi.

Lehkonen ottaa viime yön ottelusta Tampa Bayn ja New Jerseyn kesken esimerkin siitä, mikä Philadelphian on syytä pitää mielessä. Tampa Bay ratkaisi tuon kamppailun toisessa erässä tekemällä kolme maalia kolmessa minuutissa.

– Se peli oli osoitus siitä, että joukkueen on oltava keskittynyt ihan joka sekunti koko pelin ajan, Lehkonen painottaa.

Philadelphia Flyers-Pittsburgh Penguins näkyy sunnuntaina suorana lähetyksenä osoitteessa viaplay.fi ja sen parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viafree.fi.