Tampa Bay Lightning avasi NHL:n Itäisen konferenssin puolivälierät 5-2-voitolla New Jersey Devilsistä. Viasatin asiantuntija Ismo Lehkonen pitää joukkuetta mestariehdokkaana, mutta yhtä osa-aluetta Jon Cooperin suojattien on parannettava – tai ainakin arvostettava enemmän.

Moni on veikannut Tampaa jopa kevään viimeisiin vääntöihin taistelemaan Stanley Cupista. Joukkue sai puolivälieriin vastaansa ennakkoon selvästi heikomman New Jerseyn, joka ei Lehkosen mukaan välttämättä ole pelkästään hyvä asia.

– New Jersey ei pysty heittämään heille tarpeeksi kovaa pelillistä haastetta. Pelkään, että he pääsevät tästä liian helpolla, ikävä kyllä. Toivottavasti olen väärässä! Lehkonen kommentoi NHLSuomi.comille.

– Tampa rupesi ensimmäisessä matsissa laskettelemaan kolmannessa erässä ja silloin New Jersey pääsi peliin mukaan. Joukkue on kuitenkin niin nuori ja Taylor Hall on joutunut yksin vastaamaan heidän tehoistaan. En usko, että he pystyvät todella haastamaan Tampan pakistoa.

Ja siihen vastustajan pitäisi satsata, sillä juuri NHL:n nimekkäästä puolustuksesta löytyy Lehkosen mukaan Tampan ”heikkous”.

– Tampan pelitapa on ylihyökkäävä hurlumhei, pakit haluavat tehdä tehoja. Runkosarjassa puolustaminen ei ollut heidän kakkosasia, eikä edes kolmas. Se tuntui olevan työjärjestyksessä se viimeinen asia.

– Pelkään, että Tampan puolustamisen taso ei riitä, kun vastaan tulee kovempia joukkueita. Tähän heikkouteen tullaan iskemään.

Lähtökohtaisesti Lehkonen povaa New Jerseylle tiukkaa, mutta katsojille miellyttävää jääkiekkoiltaa. Tampa vilisee tähtipelaajia, kuten Nikita Kucherov, Steven Stamkos ja Victor Hedman. Keväisin aiemminkin ”piristynyt” Ondrej Palat iski perjantaina tehot 1+2.

– Cooper on tarkka peluutuksista. Ketjun, johon kuului kaksikko Tyler Johnson-Palat, tehtävä oli pimittää Hall mahdollisimman tarkasti. Heidän tavoitteensa oli siis nollata vastustajan ketju, mutta sen lisäksi he tekivät kolme maalia.

– New Jerseyn ote oli ensimmäisen kohtaamisen alussa arkaa. Nico Hischier pelasi vähän yli-innokkaasti ja puolusti höntyillen. Hänellä on vielä pelivuosiltaan ohut kokemus ja Tampa koulutti sitten kovalla kädellä.

Tampa Bay Lightning-New Jersey Devils pelataan tänään, lauantaina, kello 22 Suomen aikaa. Matsi näkyy suorana lähetyksenä Viasatilta ja Viaplay-palvelusta.