Ottawa Senatorsin tähtipuolustaja Erik Karlsson poimi joukkueen viimeisen kotiottelun jälkeen kiekon hyppysiinsä, joka nosti välittömästi keskustelut miehen mahdollisesti viimeisestä Senators-kaudesta.

– En suunnittele lähtöä joukkueesta, mutta tottakai se on mahdollista. Tämä kausi oli sellainen, että muutoksia täytyy tapahtua, mutta toivottavasti minä en ole yksi niistä, Karlsson sanoi NHL.comin verkkosivuilla.

Ruotsalaispuolustajan pelaaminen oli ajoittain hyvinkin ailahtelevaa, jota kuvannee osittain hänen heikko teholukemansa (-25).

– En pelannut mielestäni sillä tasolla, jolla minun pitäisi, jotta joukkue menestyy. Se on minun vastuullani ja olen sen takia erittäin pettynyt. Tämä on ollut peliurani vaikein vuosi ja aion tehdä selväksi, ettei näin käy enää koskaan, Karlsson jatkoi.

Ottawan toimitusjohtaja Pierre Dorion on sanonut, että seuran intressinä on tarjota 27-vuotiaalle Karlssonille jatkosopimusta, mutta tämä tapahtuu aikaisintaan 1. heinäkuuta.

Senators voi tehdä ruotsalaiselle pisimmän mahdollisen, eli kahdeksan vuoden mittaisen sopimuksen. Koska Karlssonilla on nykyistä sopimusta vielä vuosi jäljellä, muut seurat pystyvät tarjoamaan hänelle maksimissaan seitsemän vuoden pahvia.

– On erittäin valitettavaa, että tällainen kausi tulee vastaan juuri silloin kun sopimukseni on vielä voimassa. Sekä minä että seura kunnioitamme toisiamme valtavasti. Rakastan tätä yhteisöä, organisaatiota ja kaupunkia. Tämä on kotini, ja täällä tulen myös viettämään eläkepäiviäni, kävi miten kävi, Karlsson sanoi.