Arizona Coyotes on tehnyt kolmen vuoden jatkosopimuksen maalivahtinsa Antti Raannan kanssa. Raannan sopimus olisi päättynyt kesällä, mutta erinomaiset otteet kauden aikana toivat hänelle pitkän jatkon ja paljon rahaakin. Arizona Republic -lehden tietojen mukaan Raanta tulee tienaamaan keskimäärin 4,25 miljoonaa dollaria kaudessa.

Coyotesin kausi oli syksyllä ja alkutalvesta melkoista räpiköintiä. Pudotuspelipaikka karkasi jo aikaisessa vaiheessa, mutta Raanta piti joukkuettaan monessa ottelussa pystyssä.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Kun hankimme Antin viime kesänä, niin uskoimme, että hänellä on kyky ja halu tulla huippuluokan aloittavaksi maalivahdiksi. Hän on todellakin todistanut sen tällä kaudella. Tässä liigassa ei pärjää ilman loistavaa ykkösvahtia ja nyt meillä on sellainen, Coyotesin General Manager John Chayka kommentoi.

Raanta toimi Chicago Blackhawksissa ja New York Rangersissa aiemmin kakkosmaalivahtina. Arizonassa hän lunasti ykkösmaalivahdin homman.

– Halusin pelata paljon ja hyvällä tasolla. Totta kai kauden alku oli turhauttava pikkuvamojen takia enkä päässyt vauhtiin. Kun pääsee pelaamaan enemmän ja saa pari voittoa, niin itsewluottamus meni katosta läpi. Tämä on ollut todella hauskaa, Raanta sanoi.

Tammikuun alusta laskettuna Raanta on ollut NHL:n paras maalivahti päästettyjen maalien keskiarvossa (1,83) ja torjuntaprosentissa (94,2).