NHL:n läntisen konferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleva St. Louis Blues nosti viime yönä suomalaisvahti Ville Husson farmijoukkue San Antonio Rampagesta, seura tiedottaa verkkosivuillaan.

23-vuotias Husso valittiin aiemmin tällä viikolla AHL:n tulokkaiden tähtikentälliseen. Veräjänvahti on torjunut San Antonion riveissä 37 ottelua, joista neljä nollapeliä. Päästettyjen maalien keskiarvo helsinkiläisellä on 2,32, joka on AHL:n tulokaskassareista toiseksi paras lukema.

Toistaiseksi Husson vyölle ei ole kertynyt ainuttakaan NHL-ottelua, mutta ensi yönä siihen aukeaa mainio tilaisuus. Blues kohtaa Chicago Blackhawksin ottelussa, joka ei kuitenkaan vielä ratkaise St. Louisin kohtaloa pudotuspeleihin pääsyn osalta.

Varsinainen ”kuolemankamppailu” käydään sunnuntain vastaisena yönä, jolloin Blues matkustaa Colorado Avalanchen vieraaksi. Lännessä kahdeksantena oleva denveriläisseura on vain pisteen nuottijoukkuetta edellä. Ottelun voittaja jatkaa pudotuspeleihin, häviäjä pakkaa laukkunsa ja lähtee kesäloman viettoon.