Vaikka Chicago Blackhawks ei yllä pudotuspeleihin tällä kaudella NHL:ssä, voi ainakin yksi mies olla tyytyväinen omaan kauteensa.

20-vuotias tulokashyökkääjä Alex DeBrincat on astellut ryminällä sisään maailman kovimpaan kiekkosarjaan, vaikka epäilyksiäkin ehdittiin asettaa pienikokoisen pelaajaan ylle.

Ainoastaan 171-senttinen maalitykki ei ole antanut paineiden vaikuttaa. Viime yön kierroksella tehot 1+1 tehnyt DeBrincat nousi jo Blackhawksin sisäisen maalipörssin kärkeen 28 osumallaan.

Tehopisteitä hän on tehnyt ensimmäisellä kaudellaan 52, kun otteluita on takana 80.

Viimeisen vuoden aikana DeBrincatin kiekkoura on ollut melkoisessa nousussa. Viime keväänä hän teki OHL:n pudotuspeleissä 22 ottelussa käsittämättömän kovat tehot 13+25=38.

Hänet valittiin kauden päätteeksi Kanadan kovimman juniorisarjan vuoden pelaajaksi. Kolmen kauden aikana junioritähti teki OHL:ssä 191 ottelussa 332 tehopistettä.

Tulevaisuus näyttää nyt myös NHL:ssä erittäin valoisalta, kun nuorukainen on pystynyt ensimmäisellä kaudellaan Blackhawksin vaikeuksista huolimatta olemaan heti joukkueensa parhaimmistoa.

NHL

@NHL
The team leader in goals strikes again. #CHIvsSTL

 

Henri Havusela