New Jersey Devilsin GM Ray Shero teki kovan peliliikkeen kesällä 2016. Shero kauppasi Devilsin tulevaisuuden puolustajan, Adam Larssonin Edmonton Oilersiin ja sai vastineeksi hyökkääjä Taylor Hallin. Shero näyttää kauppansa kanssa juuri nyt nerolta.

[readmore from=”suomalaiset”]

Hall on pommittanut tällä kaudella 39 maalia ja 93 tehopistettä. Hän on ylivoimaisesti Devilsin paras pistemies, sillä ero toiseksi parhaaseen pistemieheen Nico Hischieriin on peräti 42 tehopistettä! Kaiken lisäksi Devils on matkalla pudotuspeleihin, kun taas Larsson ja Edmonton ovat päättämässä kautensa runkosarjaan.

Hart Trophy jaetaan vuosittain NHL:n arvoikkaimmalle pelaajalle, mutta palkinnon merkitys ymmärretään usein väärin. Sillä ei ole tarkoitus palkita kauden parasta pistemiestä, sillä sille on varattu jo oma palkintonsa. Palkinto pitäisi aina ojentaa pelaajalle, joka on ollut omalle joukkueelleen arvokkain. Siis pelaajalle, joka on vaikuttanut positiivisessa mielessä eniten oman joukkueensa menestykseen.

Kun kriteerit asetetaan näin, lyhenee Hart-ehdokkaiden lista huomattavasti. Connor McDavid on toki ollut maaginen tällä kaudella, mutta Oilers on silti valunut pudotuspelien ulkopuolelle. Nathan MacKinnon on ollut niin ikään loistava, mutta hän on saanut myös tulitukea Coloradossa. Muun muassa Mikko Rantanen on sitä antanut enemmän kuin tarpeeksi.

Devils ja Hall ovat oma lukunsa. On hyvin turvallista ja helppoa todeta, ettei Devils olisi menossa pudotuspeleihin ilman Taylor Hallia. Tarvitseeko Hart-palkintoa enää sen paremmin perustella? Hall itse alleviivasi merkitystään joukkueelle tiistain ottelussa New York Rangersia vastaan. Tehot 2+2 eivät jättäneet mitään epäselvyyksiä. Taylor Hall on tällä hetkellä lähes pysäyttämätön voima.