Eilen maanantaina NHL-fanit kuulivat kovan uutisen, kun Vancouver Canucksin kaksoset Daniel ja Henrik Sedin ilmoittivat päättävänsä uransa tähän kauteen.

Detroit Red Wingsin hyökkääjä Henrik Zetterberg tuntee kaksikon hyvin Ruotsin maajoukkueesta ja on pelannut vuosikaudet NHL:ssä heitä vastaan. Zetterbergille uutinen ei tullut yllätyksenä.

– Olen tiennyt asiasta jo jonkin aikaa, Zetterberg paljasti Red Wingsin kotisivuilla.

– Heillä oli luonnollisesti mahtavat urat. Olen tuntenut heidät jo kauan. He olivat tietysti mahtavia pelaajia, mutta täytyy myös sanoa, että he olivat vielä parempia ihmisinä, Zetterberg ylisti.

Sedinien ura päättyy 37 vuoden iässä. Zetterbergillä on mittarissa saman verran, mutta hän ei halua vielä lopettaa uraansa.

– Minulla tilanne on sama kuin mitä se on ollut pari viimeistä vuotta. Yritän saada alle hyvän ja terveen kesän alle ja yritän tulla syksyllä parempana takaisin, Zetterberg linjasi.

Zetterberg on pelannut NHL:n runkosarjassa 1079 ottelua ja iskenyt niissä tehot 336+618=954. Ruotsalainen on voittanut urallaan yhden Stanley Cupin ja olympiakultaa.