Minnesota Wildin tähtipuolustaja Ryan Suter joutui jättämään pelin kesken viime yön NHL-kierroksella Dallas Starsia vastaan pelatun ottelun toisessa erässä.

33-vuotias yhdysvaltalaispuolustaja loukkasi oikean jalkansa törmättyään päätylaitaan, eikä kyennyt tämän jälkeen varaamaan sen päälle painoaan.

Suterin loukkaantuminen on iso kolaus edelleen pudotuspelipaikastaan taistelevalle Minnesotalle. Joukkueen ylivoimaisesti suurinta peliaikaa kellottava puolustaja (26:46 ka/ottelu) on ollut samalla Wildin tehokkain puolustaja tämän kauden aikana. Suter on takonut pelaamissaan 78 ottelussa kuusi maalia ja yhteensä 51 tehopistettä.

– Se on jotain, mitä et halua nähdä. En voi sanoin kuvailla, kuinka paljon hän merkitsee meille. Välitämme kaikki toisistamme, joten et ikinä halua nähdä kenenkään loukkaantuvan. Mutta kun kyseessä kärkipuolustaja, se satuttaa entistä enemmän, Wild-vahti Devan Dubnyk sanoi Minnesotan verkkosivuilla.

Joukkueen päävalmentaja Bruce Boudreaun mukaan kyseessä on alavartalovamma, mutta sen vakavuus selvinnee aikaisintaan maanantaina.

– Suter ei loukkaannu kovin usein, joten kun hän kaatuu tuolla tavalla, sitä väkisinkin huolestuu. Toivottavasti se ei ole niin paha, kuin miltä se näytti hänen poistuessaan jäältä, Boudreau sanoi.

Minnesotan riveistä puuttuu entuudestaan jo toinen joukkuueen kärkipuolustajista – Jared Spurgeon. Kanadalainen kärsii niin ikään jalkavammasta.