Yhdysvaltalaisen 16-vuotiaan kiekkolupauksen Jack Hughesin nimi pyörii jo nyt kaikkien huulilla Pohjois-Amerikassa.

Hughesia pidetään monien arvioiden mukaan vuoden 2019 NHL:n varaustilaisuuden lähes varmana ykkösnimenä.

– Tällä hetkellä hän on maailman paras vuonna 2001 syntynyt pelaaja, sanoi USA:n juniorimaajoukkueen valmentaja Seth Appert USA Today -lehdelle, kun häneltä kysyttiin hänen joukkueessaan pelaavasta Hughesista.

– Paljon voi vielä muuttua ennen sitä (vuoden 2019 NHL:n varaustilaisuutta), mutta hän on erityinen pelaaja, koska hän on maailmanluokan luistelija. Hänellä on loistava pelisilmä sekä kyky rakentaa peliä. Mutta asia, joka erottaa hänet muista on se, että hänen sisäinen halunsa ja päivittäinen kilpailukyky ovat täysin omaa luokkaansa, Appert jatkoi.

Jack Hughes tulee todellisesta urheiluperheestä, koska hänen isänsä, Jim Hughes oli entinen ammattivalmentaja ja Toronto Maple Leafsin pelaajien kehityksen ohjaaja. Hänen äitinsä Ellen Weinberg-Hughes oli Hall of Fameen valittu urheilun multitalentti, joka kiekkoili muun muassa New Hampshiren yliopistossa. Hänen vanhempi veli Quinn Hughes on varattavissa tänä vuonna NHL:ään ja häntä kaavaillaan jopa viiden ensimmäisen valinnan joukkoon.

Hughes on pelannut tällä kaudella USHL:ssä 27 ottelua tehoin 21+33=54. Huomioitavaa on se, että USHL:ssä saattaa pelata jopa 2-3 vuotta vanhempia pelaajia kuin Hughes itse on.

Hän on myös pelannut USA:n alle 17-vuotiaiden maajoukkueen kehitysjoukkueessa 24 ottelua tehoin 13+35=48 sekä USA:n alle 18-vuotiaiden maajoukkueen kehitysjoukkueessa 27 peliä tehopistein 20+30=50.

Entinen NHL-maalivahti ja nykyään Hughesin USHL-seuran GM John Vanbiesbrouck näkee suojatissaan todellisen eliittipelaajan.

– Hän on todella rohkea. Nuori kaveri, joka on noin rohkea kuin hän on – se saa hänet kuulumaan eliittiryhmään, Vanbiesbrouck hehkuttaa.

Vanbiesbrouck uskoo Hughesin olevan tuleva NHL:n ykkösvaraus.

– Jos Hughes ei ole ykkösvaraus, haluan nähdä sen pelaajan joka on.

882 ottelua NHL:ssä pelannut maalivahti nostaa Hughesin todella kovien nuorten NHL-tähtien kategoriaan.

– Uskon, että hän on samaa kategoriaa Auston Matthewsin ja Jack Eichelin kanssa – hän voi myös tehdä täysin oman kategorian, Vanbiesbrouck vakuuttaa.