Washington Capitalsin tähtimaalivahti Braden Holtby palasi joukkueensa maalinsuulle viime yön NHL-kierroksella. Edellisen kerran maaliskuun 20. päivä pelannut Holtby pysäytti 35 kiekkoa, kun Capitals kaatoi New York Rangersin 3-2-lukemin jatkoajalla. Hyvin ykkösveskaria tuurannut Philipp Grubauer on esittänyt hänkin hyviä otteita.

[readmore from=”suomalaiset”]

Pudotuspeleihin olisi hyvä lukita kuitenkin vain yksi aloittava maalivahti. Kahden maalivahdin peluuttaminen pudotuspeleissä ei ole mutkatonta.

– Meillä on nyt kaksi hyvää maalivahtia, kun Braden tuli takaisin. Ainakin toivottavasti. Tiedän, missä Grubauer menee ja se voi antaa meille mahdollisuuden lepuuttaa välillä toista maalivahtia, Capitalsin päävalmentaja Barry Trotz sanoi NHL.comissa.

Holtby itse myönsi, että kova peliruuhka voi olla hänelle tauon jälkeen kova paikka.

– Minusta tuntui ihan hyvältä. Totta kai tämä vähän aikaa ottaa. En ole tottunut nyt viime aikoina pelaamaan paljoa. Kestävyyteni ei ole nyt niin hyvä kuin mihin olen tottunut. Siitä huolimatta tuntui hyvältä tulla takaisin ja pelata noin kovatempoista kiekkoa, Holtby kommentoi.

Holtby on pelannut tällä kaudella 51 ottelua torjuntaprosentilla 90,7. Torjuntaprosentti ei ole surkea, mutta ei toisaalta eliittiäkään. Saksalaisvahti Grubauer on pelannut vähemmän, 33 ottelua, mutta hänen tilastonsa ovat paremmat. Grubauer on kyennyt pysäyttämään kiekot 92,3 prosentin tarkkuudella tällä kaudella. Tämä mutkistaa Trotzin valintoja pudotuspeleihin.