Jori Lehterä debytoi NHL-kaukalossa varsin myöhäisellä iällä, sillä nyt 30-vuotias hyökkääjä pelasi ensimmäiset ottelunsa taalakaukaloissa kaudella 2014-2015. Avauskausi antoi viitteitä erinomaisesta tulevaisuudesta, sillä se toi Lehterän tilille St. Louis Bluesissa lukemat 14+30=44.

– Siinä vaiheessa olin varma, että Lehterästä tulee seuraava suomalainen tulosyksikön pelaaja, jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen sanoo.

Mutta tuon talven jälkeen tahti on hiipunut ja tämä kausi on ollut Philadelphia Flyersin paidassa todellista tervanjuontia. Ennen helmikuun puolta väliä Lehterällä oli koossa vain kolme tehopinnaa, mutta nyt niitä on sentään jo kahdeksan.

– Voi sanoa, että harmittaa aika lailla hänen puolestaan. En pääse yli siitä ajatuksesta, että jotain on jäänyt kesällä ja syksyllä tekemättä. Lehterän luistelu ei ole ikinä ollut mitään sulavinta, mutta tällä hetkellä se vaikuttaa melkoiselta pakottamiselta, Lehkonen puntaroi.

Lehterä on välillä viettänyt aikaa katsomossa eikä peliaika ole ollut kovin kummallista.

– Siinä mielessä kausi on ollut hankalaa, kun pienellä peliajalla on pitänyt pystyä tekemään näyttöjä varten paljon pisteitä, Lehkonen muistuttaa.

Pittsburgh Penguins ja Philadelphia Flyers ottavat toistaan mittaa sunnuntaina kello 19.30 Suomen aikaa. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä osoitteessa viaplay.fi ja sen parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.

Juho Hirvonen