Suomalainen NHL-maalivahti Antti Niemi on löytänyt uuden kevään uudessa seurassaan Montreal Canadiensissa. Niemi pelasi viime yön kierroksella ensimmäisen nollapelinsä sitten joulukuun 2015. Niemi pysäytti kaikki vastustajan 34 laukausta, kun Canadiens kaatoi Buffalo Sabresin 3-0.

[readmore from=”suomalaiset”]

Montrealiin keskittyvä sivusto Eye on the price keskittyy tuoreessa jutussaan Niemeen ja kehuu suomalaista vuolaasti.

– Hän on ollut joukkueen maalivahdeista kaikista varmin suorittaja. Siitä lähtien, kun hän liittyi joukkueeseen, hänellä on kova, yli 92 prosentin torjuntaprosentti siitäkin huolimatta, että Montrealilla on NHL:n surkein alivoima ja heikoin puolustus kokonaisuutena, toimittaja Scott Matla hehkuttaa.

Matla ehdottaa jutussaan, että Montreal asettaisi Niemen ehdolle yhteen arvostetuimmista NHL-palkinnoista kauden päätteeksi.

– Joka vuosi jokaisen joukkueen tulee nimetä yksi ehdokas joukkueestaan Bill Masterton-palkinnon saajaksi. Heidän on pakko harkita sitä, että Niemi olisi ehdolla, Matla tykittää.

Bill Masterton-muistopalkinto ojennetaan kauden päätteeksi pelaajalle, joka on osoittanut hyvää urheiluhenkeä ja omistautumista jääkiekon eteen.