Mikko Rantasen kyvyt ovat jääkiekkopiireissä tiedetty pitkään, mutta suuren yleisön tietoisuuteen hän on noussut vasta tänä talvena.

– Olen seurannut Rantasta oikeastaan siitä lähtien, kun hän oli pikkupoika. Jossain vaiheessa hän ei kasvupyrähdyksensä aikana mahtunut edes TPS:n ykkösjoukkueeseen, mutta niin vain kovalla työllä hän on noussut menestykseen, pitkään Turussa kiekkovalmentajana toiminut Ismo Lehkonen huomauttaa.

Rantanen, 21, ylitti tällä viikolla jo 80 pisteen rajan kuluvalla NHL-kaudella. Temppu ei ole ihan jokapäiväistä herkkua suomalaiskiekkoilijoilla.

– Harva olisi tähän vielä vuosi sitten uskonut. Odotin, että 24-25-vuotiaana hän olisi päässyt sellaiseen 70-75 pisteen tahtiin. Tämä kausi on osoitus siitä, mitä hyvä itseluottamus teettää, Lehkonen painottaa.

Rantasella on vierellään hyvät ketjukaverit, mutta ei miehen menestys ole pelkästään vierustovereiden ansiota.

– Olen saanut rapaa niskaani siitä, että olen sanonut hänen olevan Suomen Jaromir Jagr. Rantasta ei voi sanoa voimahyökkääjäksi, mutta hän on modernin jääkiekon vahva pelaaja, joka pärjää erittäin hyvin kiekon kanssa, Lehkonen huomauttaa.

Colorado Avalanche haastaa lauantaina Vegas Golden Knightsin kello 21 Suomen aikaa. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä osoitteessa viaplay.fi ja sen parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.

Juho Hirvonen