Arizona Coyotes kulki alkukaudella tappiosta toiseen. Toivonsa pudotuspelimahdollisuuksistaan joukkue menetti jo hyvissä ajoin. NHL:n jumbosijalla Coyotes on taapertanut pitkään.

Keväällä on alkanut kuitenkin kulkea. Viimeisestä 20 ottelustaan Coyotes on voittanut 13.

[readmore from=”suomalaiset”]

Coyotesin maalivahti Antti Raanta on ollut iskussa.

– On ollut oikeastaan mahtavaa pelata. Kävimme asioita läpi joulun aikaan. Silloin pelasimme ihan hyvin, mutta onnistuimme aina hävimämään. Sitten kun saimme muutamia voittoja, ja kaikki jätkät samalle sivulle, niin sen jälkeen ei ole ollut enää matkustajia, Raanta kertoo NHL:n verkkosivuilla.

Raannan mukaan itseluottamus on kasvanut, kun voittojakin on alkanut tulla.

– Kun näkee, että homma toimii ja pystyy kääntämään nuo yhden maalin ottelut voitoksi, niin meininki on täysin erilainen, urallaan ensimmäistä kautta NHL-ykkösvahtina pelaava Raanta jatkoi.

Raannan lisäksi Coyotesin onnistujiin on lukeutunut Clayton Keller. Hän taistelee NHL:n tulokkaiden pistepörssin kakkossijasta.

– Keller on ollut hyvä koko kauden. Jossain välissä saattaa olla huono ottelu, mutta hän oppii koko ajan. Tulee olemaan mahtava nähdä kuinka hyvä hänestä tulee, koska hän on jo nyt niin hyvä, Raanta kehuu joukkuekaveriaan.

Arizonalla on jäljellä vielä yhdeksän ottelua. Raannan jatko joukkueessa on epävarmaa. Sopimusta hänellä ei ole ensi kaudeksi.