Chicago Blackhawksin tulokashyökkääjä Alex DeBrincat katkaisi 13 ottelun mittaisen maalittoman putkensa viime yönä pyssyttämällä hattutempun St. Louis Bluesia vastaan.

20-vuotiaan nuorukaisen kauden kolmas hattutemppu oli kuitenkin laiha lohtu rämpivälle Blackhawks-ryhmälle, koska joukkue taipui jatkoajan jälkeen lukemin 4-5.

DeBrincat nousi hattutemppunsa johdosta todella kovaa kerhoon, kun hänestä tuli vasta NHL:n historian kuudes pelaaja, joka on kyennyt tykittämään kolme hattutemppua tulokaskaudellaan.

Vastaavaan ovat pystyneet Teemu Selänne (5 hattutemppua), Joe Nieuwedyk (4), Tony Granato (3) sekä Patrik Laine (3).

DeBrincat ohitti Blackhawksin pelaajista Brandon Saadin koko uran hattutemppujen määrässä. Hän on enää vain yhden hattutempun päässä Patrick Sharpin, Jonathan Toewsin ja Patrick Kanen uran hattutemppusaldosta.

Toewsilla meni NHL-uran ensimmäisen hattutempun saamiseen 124 ottelua, kun taas Kanella huimat 623 peliä. DeBrincat on tehnyt uransa 73 kamppailussa jo kolme hattutemppua.

171-senttinen ja 75-kiloinen jenkkiväkkärä on takonut tällä kaudella 73 ottelussa huikeat 25 maalia ja 45 tehopistettä. Hän on NHL:n tulokkaiden maalipörssin jaetulla toisella sijalla sekä tulokkaiden pistepörssin kuudentena.