William Karlsson on ollut yksi tämän kauden suurimmista yllättäjistä. Vegas Golden Knightsin sensaatiohyökkääjä on tykittänyt pelaamissaan 72 ottelussa hurjat 39 maalia ja yhteensä 65 tehopistettä.

Tehotilastossa Karlsson on koko NHL:n kärkinimi. Tällä sarakkeella ruotsalainen on summannut tämän kauden aikana käsittämättömät +39.

25-vuotias keskushyökkääjä oli kovassa iskussa eilisillan ottelussa Calgary Flamesia vastaan. Karlsson ampui ottelussa kolme maalia tehden hattutempun. Vegas voitti ottelun lukemin 4-0 Marc-Andre Fleuryn pelatessa nollapelin.

Karlsson (39) on tällä hetkellä maalipörssin neljäntenä vain maalin päässä Pittsburgh Penguinsin Jevgeni Malkinista. Kärkisijan jakavat suomalainen maaliruisku Patrik Laine ja Aleksandr Ovetshkin 43 maalillaan.

Ruotsalaisten NHL-pelaajien yhden kauden maaliennätystä pitää hallussa Håkan Loob, joka kaudella 1987-88 paukutti Calgary-paidassa yhteensä 50 maalia.

Vegasilla on runkosarjaa jäljellä enää yhdeksän ottelua, joten Karlssonin täytyy laittaa verkot toden teolla tötterölle, mikäli aikoo Loobin ennätyksen saavuttaa. Viimeaikaisten esitysten perusteella se ei olisi suinkaan mahdotonta.