Winnipeg Jetsin maalitykki Patrik Laine venytti pisteputkeaan viime yön ottelussa Dallas Starsia vastaan.

Suomalainen tykitti kaksi maalia Starsin maalivahti Kari Lehtosen selän taakse, joiden siivittämänä Laineen tehoputki kasvoi jo 15 ottelun mittaiseksi.

Laine jakaa tällä hetkellä maalipörssin kärkipaikan Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkinin kanssa. Molemmat ovat piiskanneet tämän kauden aikana hurjat 43 täysosumaa, mutta tasatilanne ei suomalaista kuitenkaan tyydytä.

– Kuten sanoin noin viikko sitten, minua ei kiinnosta olla tasoissa. Haluan olla kärjessä ja se on tavoitteeni seuraavassa pelissä, Laine sanoi CBC Sportsin haastattelussa.

19-vuotias maaliruisku iski Dallasia vastaan pelatun ottelun avausmaalin vain alle sekunti ennen erän päättymistä. Jets-kapteeni Blake Wheeler kompastui omiin jalkoihinsa, ennen kuin lähetti syöttönsä Laineen lapaan.

– Olipa hän (Wheeler) sitten seisaaltaan tai istualtaan, hän löytää minut joka tapauksessa. Hän on erikoislaatuinen pelaaja, kun saa tuollaisia syöttöjä aikaiseksi, Laine jatkoi.

Keskiviikkona kello 02:00 Suomen aikaan Laine saa uuden mahdollisuutensa nousta NHL:n maalipörssin kärkeen, kun Winnipegin vieraaksi saapuu Los Angeles Kings.