Carolina Hurricanesin lopullinen luisuminen NHL:n tämän kauden pudotuspeleistä alkaa olemaan sinettiä vaille valmis.

Joukkue pelasi viime yön NHL-kierroksella kotonaan Philadelphia Flyersia vastaan häviten jo kolmannen peräkkäisen ottelunsa. Carolina johti ottelua kahden erän jälkeen niukasti lukemin 1-0, mutta kolmannen erän yhdeksännellä minuutilla alkoi Flyers-show.

Vieraat iskivät viimeisen 12 minuutin aikana yhteensä neljä maalia vieden pisteet Pennsylvaniaan lopulta lukemin 4-2.

Carolinalle nämä kolmansien erien nukahtamiset ovat tulleet surullisen tutuiksi viimeisten kolmen pelin aikana.

Viime tiistain ottelussa New York Rangersia vastaan tilanne oli tasan 3-3. Viimeisen kahdeksan minuutin aikana Rangers iski kuitenkin kolme maalia Carolinan reppuun voittaen lukemin 6-3.

Tästä päivää myöhemmin pelatussa matsissa Boston oli Rangersiakin tylympi vastustaja paukuttaen yhteensä viisi maalia viimeiseen kymmeneen minuuttiin. Boston vei pisteet lukemin 6-4.

Viimeiset kolme ottelua ovat siis Hurricanesin kannalta karmaisevaa luettavaa. Joukkue on päästänyt otteluiden kolmansissa erissä hurjat 12 maalia tehden itse ainoastaan kolme.

Carolina on tällä hetkellä itäisessä konferenssissa sijalla 11. Koska matkaa kahdeksantena olevaan New Jersey Devilsiin on jo 10 pistettä, Hurricanes vaatii isomman luokan ihmeen selvitäkseen pudotuspeleihin. Molemmilla joukkueilla on runkosarjaa jäljellä enää 11 ottelua.

Carolinan putoaminen pudotuspeleistä mahdollistaisi näin ollen Teuvo Teräväisen ja Sebastian Ahon vapautumisen Leijonien vahvuuteen Tanskassa järjestettäviin MM-kisoihin toukokuussa.