Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjää Mikko Rantasta voi odottaa hurjat miljoonabonukset tämän kauden päätteeksi.

Rantanen pelaa parhaillaan tulokassopimuksensa viimeistä vuotta. Sopimus takaa 21-vuotiaalle TPS-kasvatille 894 167 dollarin vuosipalkan.

Nuoren suomalaispelurin palkka voi kuitenkin nousta jopa noin 3,54 miljoonaan dollariin, jos tulokassopimuksessa olevat A- ja B-kategorian bonusehdot täyttyvät.

Neljästä eri kohdasta koostuvasta A-kategoriasta Rantanen voi tienata parhaimmillaan yhteensä 850 000 dollaria, kun jokainen ehto on 212 500 dollarin arvoinen.

Rantanen täytti jo aikaisemmin tällä kaudella kaksi A-kategorian ehtoa, kun hän rikkoi 60 tehopisteen rajan sekä pyssytti 20 maalia. Näin ollen Rantanen tienasi 425 000 dollaria itselleen.

Jotta A-kategorian kaksi muuta ehtoa täyttyy, Rantasella täytyy olla kauden päätteeksi yli 0,73 tehopisteen pistekeskiarvo sekä hänen pitää olla Avalanchen kuuden eniten peliaikaa saavan hyökkääjän joukossa.

Nämä ehdot täyttyvät kuitenkin helposti, koska Rantanen on tehnyt 70 otteluun 75 tehopistettä (25+50), joten hänen pistekeskiarvonsa on 1,07. Hän on myös Avalanchen kolmanneksi eniten peliaikaa saanut (18:42) pelaaja.

B-kategorian bonusehdot ovat yksinkertaisemmat verrattuna A-kategoriaan, koska Rantasen täytyy olla joko NHL:n maali-, syöttö- tai pistepörssissä kymmenen parhaan pelaajan joukossa, niin hän tienaa jättimäisen 1,8 miljoonan dollarin bonuksen.

Rantanen on tällä hetkellä NHL:n pistepörssin jaetulla 14. sijalla, kun matkaa pörssin 10. sijalla olevaan Blake Wheeleriin on vain kolme tehopistettä.

Lähempänä top-10 -paikkaa Rantasella on kuitenkin syöttöpörssissä, jossa on tällä hetkellä jaetulla 12. sijalla. Hän on vain yhden syöttöpisteen päässä kymmenettä sijaa jakavaan Anze Kopitariin ja John Klingbergiin.