SM-liigan HIFK:ssa kaudella 2014-2015 ihastuttanut hyökkääjä Nikolai Goldobin on tekemässä läpimurtoa NHL:ssä. Goldobin on pelannut tällä kaudella Vancouver Canucksissa 28 ottelua tehoilla 5+3=8. Tilastoja tuijottamalla läpimurto ei vielä selviä, mutta Canucksia tarkasti seuraava thecanuckway.com-sivusto nostaa Goldobinin kuitenkin näyttävästi esille tuoreessa jutussaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Vancouver Canucks hävisi lauantaina 3-5-lukemin San Jose Sharksille, mutta he päättivät vihdoinkin pitkän maalittoman putkensa. Ja Nikolai Goldobinilla oli paras peli valmentaja Travis Greenin alaisuudessa, toimittaja Alex Hoegler kirjoittaa.

– Valitettavasti Green näkee, että seitsemän muuta hyökkääjää ansaitsee enemmän peliaikaa, joten Goldobin pelasi vain 13 minuuttia ja 30 sekuntia. Mutta koska on parempi olla positiivinen, niin on hienoa nähdä, että joku muukin kuin Brock Boeser nostaa tasoaan noin paljon lyhyessä ajassa, Hoegler jatkaa.

Hoegler myöntää, ettei venäläislupauksen pelillisen taso nousu näy suoraan tilastoista.

– Tilastot eivät sitä näytä. Mutta todellisuudessa Goldobin on ollut yksi joukkueen parhaista hyökkääjistä ja hänellä on ehdottomasti enemmän annettavaa kuin monella veteraanilla, toimittaja linjaa.

Goldobin oli alkujaan San Josen ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 2014. San Josessa hän ei kuitenkaan koskaan saanut kunnon mahdollisuutta. Sharksissa Goldobin pelasi vain 11 ottelua.