Kaudella 2015-16 NHL:n parhaaksi maalivahdiksi äänestetty ja viime kaudella Washington Capitalsille runkosarjavoiton torjunut Braden Holtby on pysynyt työllistettynä.

Kaudesta 2014-2015 lähtien Holtby on pelannut 250 runkosarjaottelua ja voittanut niistä 160. Pudotuspeleissä matseja on kertynyt 38. Ainoastaan Pekka Rinne on pelannut enemmän (42).

Huipputorjujan tilastot ovat kuluneella kaudella laskeneet kuin lehmän häntä. Yksi syy heikkoon jaksoon on väsymys. Washingtonille ei ole tulossa kolmatta perättäistä runkosarjamestaruutta, mutta siitä ei voi pelkästään syyttää ykköstorjujaa.

Holtby kertoi paineesta pelata mestarisuosikin tolppien välissä ja paljasti olleensa entistä väsyneempi.

– Se ei ole fyysisyydestä kiinni. Olen paremmassa kunnossa kuin viime vuonna. Jos olet väsynyt fyysisesti, se on oma vikasi. Mutta henkisesti tämä on alkanut olemaan raskasta, eliittivahti kertoi NBC:lle.

Holtbyn ja muiden Capitals-pelaajien selkäranka on ollut koetuksella kahden viime kauden aikana. Joukkue marssi suvereenisti runkosarjan ykköseksi, mutta on tippunut perättäisinä vuosina konferenssien välierissä Pittsburgh Penguinsille.

Holtby toivoo, että vastuu torjuntatöistä jakaantuu entistä enemmän virkaveli Philipp Grubauerille. Saksalaistorjuja onkin pelannut jo 29 ottelussa, mikä on viisi enemmän viime kauteen verrattuna.

Washington kisaa divisioonan ykköstilasta Pittsburghin kanssa. Joukkueilla on hyvät mahdollisuudet kohdata jälleen konferenssien välierissä.