Suomalainen NHL-teinisensaatio Patrik Laine on ollut taalajäillä erittäin kuuma puheenaihe. Se ei ole ihme, sillä tamperelainen on kauden parhaassa vireessä ja tehnyt 16 maalia viimeiseen 13 otteluun. Samalla hän on lähestynyt maalipörssin kärkinimeä Alekandr Ovetshkinia, joka on enää yhden osuman päässä.

Yksi iso tekijä suomalaisen tehoilulla on ollut merkittävä ketjumuutos. Winnipeg vahvisti siirtorajan umpeutuessa sentteriosastoaan ja hankki kokeneen NHL-hyökkääjän Paul Stastnyn St.Louis Bluesista. Uudella pelaajalla pyrittiin vahvistamaan Laineen ketjun monipuolisuutta, kun aikaisemmin sen keskellä pelannut Bryan Little ei vastannut vaatimustasoa.

Stastny on välittömästi ottanut isoa roolia uudessa seurassa. Seitsemässä pelatussa ottelussa hän on kerännyt mukavat 2+6 tehopistettä. Yhteistyö suomalaisen kanssa on sujunut, kun syötöistä viisi on napsunut Laineen lapaan.

Winnipegin tulikuuma suomalaishyökkääjä on syystäkin tyytyväinen uudesta ketjukaveristaan.

– Tuntuu helpolta pelata hänen kanssaan. Olen aina sanonut, että hyvät pelaajat tietää miten pelata yhdessä, Laine kertoi Sportsnetille.

Stastny halusi Winnipegiin, koska huomasi siellä olevan iso mahdollisuus mestaruuteen. Hän tietää, mitä häneltä odotetaan.

– Työni on syöttää kiekkoja Laineelle ja Nikolaj Ehlersille mahdollisimman nopeasti, Stastny paljasti.

Huippusentterin siirtokuviot eivät olleet yksinkertaiset, kun hänen piti ensin purkaa sopimuksensa siirtokielto, jotta Blues pystyisi kauppaamaan hänet. Nyt pelattuaan tovin Winnipegissä, Stastny tajuaa tehneensä oikean päätöksen.

– En ole katunut. Olen tehnyt useita hankalia päätöksiä, jotka tuntuivat epämukavilta, mutta ne ovat aina ratkenneet.